Ga naar hoofdinhoud

Droge BEKO perslucht voor pralines

    Droge perslucht voor behoud productkwaliteit

    Al sinds 2013 maakt Kim’s Chocolates gebruik van droge perslucht voor de productie van pralines. Toen in 2019 de kwaliteitsnormen werden aangescherpt, deed het bedrijf opnieuw een beroep op BEKO TECHNOLOGIES om de perslucht-kwaliteit op een hoger plan te brengen.

    BEKO TECHNOLOGIES heeft daarop een systeem geïnstalleerd waarmee de chocolade-verwerker ruimschoots aan de nieuwe regelgeving voldoet. De installatie omvat onder meer:

    • Superfijne filtratie voor alle 35 gebruikspunten en 11 pigging-installaties voor deeltjes- en vochtverwijdering (tot 0,01 µg/m³)
    • Filtratiesystemen met een automatische condensaat-aftap
    • Adsorptiedroger tot een drukdauwpunt van -40 ºC, voor de gehele fabriek
    • Actieve kool in de centrale compressorruimte, voor de gehele fabriek
    • Meetsystemen en alarmen voor de continue bewaking van vochtgehalte (dauwpunt) en oliedamp

    Onderhoudspakket

    Het jaarlijks onderhoud van alle apparatuur ligt eveneens in handen van BEKO TECHNOLOGIES, dat al meer dan 40 jaar ervaring heeft op het gebied van persluchtbehandeling.

    Lees het hele artikel in BULK 4, 2021

    Zie ook: BEKO persluchtfilter met hoger scheidingsvermogen

    Bedrijfsgegevens BEKO TECHNOLOGIES BV

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.