Ga naar hoofdinhoud

Mondelez bespaart karamel met Russell Eco filter

    Koekjesfabrikant Mondelez in Herentals (België) heeft met een Self-Cleaning Russell Eco Filter het productverlies aan karamel met 20% gereduceerd. Russell Finex staat op Solids Rotterdam (stand B119).

    Mondelez verwerkt de karamel in haar Cha-Cha choclade-wafels. Tijdens het productieproces komt overtollige karamel in contact met wafel-kruimels, waardoor deze karamel niet zonder meer kan worden hergebruikt. Om dit toch mogelijk te maken is een Self-Cleaning Russell Eco Filter ingezet. In dit filter blijft de karamel bij een temperatuur van 35°C vloeibaar en kunnen de kruimels worden afgescheiden. Behalve 20% minder karamelverlies levert dit ook een besparing op het afvalverwerkingsproces op.  Een test wees uit dat de teruggewonnen karamel zonder smaakverschil kan worden hergebruikt. Dankzij het SpiroKlene schrapersysteem en een herbruikbaar roestvaststalen filterelement, is er minder tussenkomst van een operator nodig. Het apparaat is bovendien gemakkelijk te ontmantelen en te reinigen. Russell Finex leverde aan Mondelez eerder al 7 Russell Compact Sieves voor het zeven van meel.

    Zie ook Finex Separator voor recuperatie chocoladestukjes

    Bedrijfsgegevens Russell Finex NV

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.