Ga naar hoofdinhoud

Jaarsymposium NWGD in teken 40-jarig jubileum

    Op het Jaarsymposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD) op 28 november 2017 in Hotel de Nieuwe Wereld te Wageningen is het 40-jarig jubileum van de vereniging gevierd. Voorman en voormalig voorzitter Jan Coumans (l) en de huidige voorzitter Maarten Schutyser (r) sneden voor deze feestelijke gelegenheid een speciale NWGD-taart aan.

    Schutyser en NWGD-secretaris Martijn Fox blikten terug op het verleden en op de activiteiten van de NWGD het afgelopen jaar. Ook werd een overzicht van de NWGD-agenda van 2018 gegeven. Een van de lopende projecten is ‘Grip op Drogers’, gericht op kennisdeling en technologie-ontwikkeling, met casussen over een betere sturing van drogers, en de ontwikkeling van (digitaal) trainingsmateriaal. De vereniging telt 62 lidbedrijven en 38 persoonlijke leden.

    Presentaties
    Het thema van het jaarsymposium ‘Drying; from theory to practice’ werd ingevuld met presentaties over huidige en toekomstige ontwikkelingen in droogtechnologie. De circa 80 droogspecialisten werden geïnformeerd over de volgende onderwerpen.

    • Drying of whey permeate; Hans van Pijkeren (Relco)
    • Principles of the lab scale drying process; Marco Kleine (Büchi Labortechnik)
    • Improving steam processes; Kris Laurijssen (Steamlock)
    • Heat pumps in drying operations; Bruno Vanslamsbrouck (Ghent University)
    • Solid(s) characterization; Johan Groen (Delft Solids Solutions)
    • Drying models in an industrial setting; Erik Esveld en Peter Quaak (Wageningen Food & Biobased Research en EnerQ)
    • Forward osmosis as an effective dewatering technology; Allyshah Maduro (Blue-Tec)
    • Preventative inspection to control product safety in dryers; Marcel Wilmink (Bactoforce)
    • Electrification in the process industry – opportunities for drying; Jan Grift (Energy Matters).

    Het evenement werd afgesloten met een netwerkborrel.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.