Ga naar hoofdinhoud

Gröninger steriliseert containers Van Hees

    Gröninger IBC sterilisatiesysteem

    Van Hees GmbH in Walluf (Duitsland) heeft een systeem van Gröninger geïnstalleerd voor het automatisch steriliseren van haar containers. Van Hees is producent van specerijen, kruidenmixen en marinades voor vlees- en worstspecialiteiten.

    Het ruim 500 medewerkers tellende familiebedrijf verscheept de producten in roestvaststalen foodcontainers (IBC’s) naar klanten. Na gebruik komen de foodcontainers terug naar de fabriek om te worden gereinigd en gesteriliseerd. De sterilisatie gebeurt voortaan met een door Gröninger ontwikkeld proces dat bestaat uit vier stappen:

    • Opwarmen tot een (instelbare) temperatuur van 100°C tot 130°C
    • Steriliseren voor een bepaalde (instelbare) tijd
    • Koelen met lucht (binnenzijde) en water (buitenzijde) waarbij de interne druk continu wordt gemeten om imploderen van de container te voorkomen
    • Geconditioneerd opslaan van de container, met een lichte overdruk, in de fabriek

    Datalogging

    Diverse parameters en setpoints moeten worden gehaald voordat een container daadwerkelijk als gesteriliseerd wordt goedgekeurd. Het systeem is uitgerust met een datalogging, zodat per container een sterilisatiehistorie kan worden opgebouwd.

    Bedrijfsgegevens Gröninger Cleaning Systems BV

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.