Naast het ruime exposanten aanbod is er een praktisch ingesteld seminarprogramma. Deze gratis lezingen gaan over actuele onderwerpen en zijn gebaseerd op praktijkvoorbeelden, zodat deze kennis door u en uw collega’s direct toepasbaar is in uw eigen onderneming.
Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum heeft als overkoepelend thema het verpakken van voedingsmiddelen, ingrediënten en grondstoffen. Tijdens de seminars wordt ingegaan op de huidige en toekomstige verpakkingsontwikkelingen op het gebied van levensmiddelen. Op beide beursdagen zullen ook sprekers namens de NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud) praktische onderwerpen voor het voetlicht brengen, zoals risicomanagement in relatie tot proces en productie en corrosiepreventie in de levensmiddelenindustrie.
Woensdag 23 mei
– Risicomanagement in relatie tot proces en productie
Traduco en Voorzitter NVDO Sectie Food Beverage & Farma – J. Kamphuis
Woensdag 23 mei 10.00 – 10.45 uur
– Corrosiepreventie in de levensmiddenindustrie
Corro Vision – Janneke Haarman
Woensdag 23 mei 11.00 – 11.45 uur
– De voordelen van co-packaging in de voedinsgmiddelenindustrie
Vetipak – Mark van der Burgt
Woensdag 23 mei 13:00 – 13:30 uur
– Met HPP: minder derving, minder zout, minder e-nummers, meer voedselveiligheid!
Multivac – Paul Roland
Woensdag 23 mei 13:30 – 14:00 uur
– De laatste barrière voor plastics
Jokey – Bart van Groningen
Woensdag 23 mei 14:00 – 14:30 uur
– De verpakking als aanjager van duurzamere voedselketens
Wageningen UR Food & Biobased Research – Ulphard Thoden van Velzen
Woensdag 23 mei 14:30 – 15:00 uur
– Hoe de chemische verontreiniging van verpakte voeding aan te pakken?
BVI – Liesbeth van Elsen / Leo Goeyens
Woensdag 23 mei 15:00 – 15:30 uur
– Opleidingsadvies op het gebied van food packaging
NVC – Oscar Faber
Woensdag 23 mei 15:30 – 16:00 uur
Donderdag 24 mei
– Zo doen wij onderhoud bij Vrumona
Vrumona – Ruud van der Brug
Donderdag 24 mei 10:00 – 10:45 uur
– Invloed van human factor op preventie
Delta Change Management – Martin Loeve
Donderdag 24 mei 11:00 – 11:45 uur
– Verbeterde kwaliteitsvoorspelling met behulp van sensoren in de keten
NVC – Ger Standhardt
Donderdag 24 mei 13:00 – 13:30 uur
– Het gebruik van composteerbare kunststoffen in verpakkingen
Plastics2Pack – Frank Eijkman
Donderdag 24 mei 13:30 – 14:00 uur
– Voedselveiligheidscertificatie voor de verpakkingsindustrie
ISACert – Koen Weel
Donderdag 24 mei 14:00 – 14:30 uur
– Duurzaam grondstoffenbeheer dempt risico’s
TU Delft – Jan-Henk Welink
Donderdag 24 mei 14:30 – 15:00 uur
– Opleidingsadvies op het gebied van food packaging
NVC – Oscar Faber
Donderdag 24 mei 15:00 – 15:30 uur