De stijgende vraag naar aroma’s stelde Buteressence voor de uitdaging om een toenemende diversiteit aan batches efficiënt te verwerken. AZO voorzag in twee amixon menglijnen waarmee recepturen flexibel en reproduceerbaar kunnen worden vervaardigd, op elk van beide menglijnen.
Buteressence BV in Zaandam ontwikkelt al 150 jaar hoogwaardige aroma’s voor de voedingsmiddelenindustrie, voor zowel zoete als hartige producten. Het FSSC 22000, ISO 9001:2015, Halal, Kosher en RSPO gecertificeerde bedrijf werkt voortdurend aan de optimalisatie van haar bedrijfsprocessen. De stijgende vraag naar poedervormige aroma’s noopte Buteressence tot een uitbreiding van de productiecapaciteit. Hierbij kwam het erop aan om een toenemende diversiteit aan batches van 20 tot 480 kg efficiënt te kunnen mengen.
Twee menglijnen
Na gesprekken met systeem-integrator AZO uit Antwerpen is uiteindelijk gekozen voor de bouw van twee identieke menglijnen; echter één met een 400 liter menger en één met een 1500 liter menger. In beide gevallen gaat het om amixon conusmengers (type AM). Op de eerstgenoemde lijn kunnen batches van 20 tot 160 kg worden verwerkt; op de tweede batches van 120 tot zelfs 720 kg. Dit maakt het mogelijk dat recepturen flexibel en reproduceerbaar kunnen worden vervaardigd, op elk van beide menglijnen.