Ga naar hoofdinhoud

Proteïneshifting en -verrijking door droogmalen en classificeren

    Met de groeiende wereldbevolking neemt de vraag naar voedingsmiddelen en vooral naar eiwitten toe. Deze vraag kan zeker niet uitsluitend worden voldaan met dierlijke eiwitten. Daarom zijn alternatieve eiwitbronnen verkregen uit onder andere planten, paddenstoelen, insecten, algen of gefermenteerde biomassa, cruciaal voor de toekomstige behoefte aan eiwitten en worden deze intensief onderzocht.

    Door voortdurende ontwikkelingen in droge fractioneringstechnologieën en zaadveredeling is het proces een energie-efficiënte methode geworden om hoogwaardige eiwitconcentraten te produceren met aanzienlijk lagere investering in planten dan natte technologieën. Het doel is om een eiwitrijke fractie te verkrijgen met een significant hoger eiwitgehalte dan het oorspronkelijke materiaal door droogmalen en luchtclassificatie.

    Lees het complete artikel in de nieuwe online special ‘Malen’ van BULK.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.