Ausloos heeft voor Champi’Mer in Kesteren een volautomatische verpakkingslijn voor diepgevroren champignonstukjes gerealiseerd.
Het project maakt deel uit van de heropbouw na een verwoestende brand in 2018. De nieuwe, voedselveilige lijn verpakt het product per 10 à 12 kg in zakken welke worden geplaatst in dozen die de zakinhoud beschermen. De dozen worden gepalletiseerd waarna de pallets worden gewikkeld.
Dozenvormmachine
De dubbel uitgevoerde afzakinstallatie in combinatie met een snelle dozenvormmachine maakt een capaciteit mogelijk van 1200 dozen per uur, waarbij 1 doos 1 zak champignonstukjes bevat. De zakken worden in de doos aangeduwd vooraleer deze wordt gesloten en gelabeld. Vervolgens gaan de dozen via een controleweger en metaaldetector (met uitstootsysteem) naar de palletizer.
De voornamelijk in roestvaststaal uitgevoerde verpakkingslijn is eenvoudig te reinigen.
Zie ook Ausloos verpakkingslijn voor maanzaad
Meer over Ausloos Verpakkingstechniek