Ga naar hoofdinhoud

AI helpt ForFarmers productieproces beter te voorspellen

    Dankzij AI en machine learning kan ForFarmers het productieproces beter voorspellen en dan met name de interne processen zoals transport, logistiek en planning.

    Steeds meer bedrijven in de stortgoedverwerkende industrie zetten hun eerste stappen in de wereld van AI, Artificial Intelligence. Ze integreren Kunstmatige Intelligentie in hun productiesystemen met als doel deze efficiënter te maken, kosten te besparen en de continuïteit van de productie te waarborgen. Een van die bedrijven is ForFarmers uit Lochem.

    ForFarmers houdt zich al vier jaar met AI bezig en ziet absoluut de voordelen ervan in. “AI is een krachtige oplossing waarmee we bijvoorbeeld een stabielere kwaliteit mengvoer en betere dienstverlening kunnen bieden aan onze klanten”, vertelt Mikael Bastian, senior data scientist bij ForFarmers. “Wat we nu vooral doen is kijken hoe we data en AI zo kunnen inzetten dat ze de grootste impact hebben. We willen geen revolutie met AI, kiezen eerder voor een pragmatische aanpak. We bekijken elk proces, hoe het werkt en wat voor data dit proces kan ondersteunen.”


    DEZE ARTIKELEN OVER AI vind je vast ook interessant:


    Voerformulering uitgebreid

    Mikael Bastian werkt als senior data scientist bij ForFarmers. “Met AI kun je voorspellingsmodellen ontwikkelen, die maken dat je de productie beter kunt plannen of voorspellen en machines efficiënter kunt inzetten.”

    Dankzij AI en machine learning kan ForFarmers het productieproces beter voorspellen en dan met name de interne processen zoals transport, logistiek en planning. Ook de formulering van de voersamenstelling spint garen bij AI; met behulp van AI heeft ForFarmers de software voor de voerformulering kunnen uitbreiden. Daarmee kunnen fouten uit het productieproces gehaald worden. Maar ook als het gaat om anticiperen op drukke momenten in het productieproces bewijst AI volgens Bastian goede diensten. “Wanneer AI werkt, is het echt een game changer. Dankzij kunstmatige intelligentie hebben we nu meer controle op de kwaliteit van het voer, kunnen we beter en goedkoper formuleren en we kunnen op een competitievere manier voerproducten ontwikkelen.”
    Mikael Bastian benadrukt wel dat AI en machine learning nooit perfect zijn. “Net als mensen maakt AI ook fouten. Essentieel is dat die fouten acceptabel zijn, want een fout van een collega wordt eerder aanvaard dan die van een algoritme.”

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.