Ga naar hoofdinhoud

Programma Food Tech Event definitief

    Volgende week woensdag en donderdag – 15 en 16 mei – wordt in de Bossche Brabanthallen het Food Tech Event gehouden, voorheen de Vakbeurs Food Technology. Twijfel je nog over je bezoek? Het programma trekt je vast over de streep.

    Judith van den Nieuwenhuijzen, programmamanager Food Tech Event bij beursorganisator Mikrocentrum, is duidelijk over het waarom van de tweedaagse beurs: “We merken dat er in Nederland behoefte is aan een jaarlijkse centrale ontmoetingsplek voor professionals uit de voedings- en drankenindustrie. Een ontmoetingsplek die hen in korte tijd weer op de hoogte brengt van de laatste technische ontwikkelingen. Waar men kennis en ervaringen met elkaar kan uitwisselen en waar men efficiënt kan netwerken met zowel technische bedrijven, potentiële toeleveranciers als met elkaar.”


    Praktische informatie

    Het Food Tech Event op woensdag 15 en donderdag 16 mei 2024 in de Brabanthallen aan de Diezekade in Den Bosch is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De beurs is gratis te bezoeken. Bezoekers kunnen zowel vooraf via de website www.food-tech-event.nl als ter plaatse hun bezoek registreren.


    Omvangrijk inhoudelijk congresprogramma

    Het tweedaagse congresprogramma van het Food Tech Event staat volledig in het teken van het delen van kennis over de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en -verwerking. Het programma omvat interactieve paneldiscussies, inspirerende lezingen en keynotes door vooraanstaande experts.

    Een greep uit het programma van woensdag 15 mei

    • Keynote Bolletje & Qing: Ik wil Bolletje! Maar wat wil Bolletje nou eigenlijk?
    Roel Veld, Financieel directeur voor Bolletje en Bram de Vrught, Managing Director bij QING delen hun gezamenlijke aanpak om controle over het productieproces te krijgen met behulp van data en AI
    • EHEDG seminar over voedselveiligheid, kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid
    Presentaties door Wouter Burggraaf (Burggraaf & Partners, Bestuurslid EHEDG NL, Ambassadeur Safe Food Factory), Niels Stolk (Solaris Smart Energy Solutions), Aldo Evers (Normec Foodcare) en Mike Sietsma (Kingspan Light + Air Nederland/colt)
    • EVMI Paneldiscussie: uitdagingen voor de machinebouw in de voedingsmiddelenindustrie
    Met host Janet Kooren (hoofdredacteur EVMI Magazine) en experts van GMV, DMFI en Machevo & Bulk
    • Water Alliance seminar met host André Mepschen (Water Alliance) en presentaties door Jos van Dalfsen (Wafilin Systems) en Mark Boeren (Pathema)
    • Presentaties en lezingen van Hoppenbrouwers, Lyras & Friesland Campina
    • GEA Paneldiscussie: duurzaam de wereld voeden
    Met host Joost Vliegen (GEA) en experts Marcel Janssen (GEA), Stefan van den Hanenberg (Van Koolen), Gerben Kiers (GEA) en Thijs Taminiau (BOM – Brabantse Ontwikkelings Maatschappij)

    Een greep uit het programma van donderdag 16 mei

    • Next Tech Food Factories paneldiscussie: hoe digitalisering de voedingsindustrie kan redden
    Met host Judith Witte (hoofdredacteur vakblad Voedingsindustrie), Roel van Duin (voormalig Signature Foods en Friesland Campina), Liesbeth Luijendijk (OnePlanet Research Center) en Bart Winter (Unilever Icecream)
    • Vakblad Voedingsindustrie seminar
    Presentaties door Ceel Elemans (ING), John Wallbrink (Crossmedia Academy), Jorn Ballas (CSB-System Benelux BV). Host: Saskia Stender (Vakblad Voedingsindustrie en OSV Netwerk)
    • Keynote Food For Analytics: hoe data & AI de voedselindustrie sterker maakt
    Sjors Otten en Gert-Jan van Fessem delen hun visie op de toekomst van de voedselindustrie met behulp van data en AI en hoe de industrie daar gaat komen.

    Verschillende highlights op de beursvloer

    Op de beursvloer krijgen bezoekers de kans om laagdrempelig in contact te komen met 104 toonaangevende hightech- en maakbedrijven. Het OSV Netwerk, het Hygienic Design Network (HDN) en EHEDG zijn bovendien sterk vertegenwoordigd met elk een eigen area waar hun leden zich presenteren.

    Volop demo’s

    Welke waarde voegt Artificial Intelligence (AI) toe aan productie en verwerking? Het antwoord op deze vraag is te ontdekken tijdens de live demonstratie AI in Food, door Stäubli Robotics en Qing Forward Engineering. Hun slimme robotopstelling draait op AI-software en kan een product, ongeacht de veranderingen in het product zelf of in de omgeving, bewerken of verplaatsen.
    Andere live demonstraties worden verzorgd door:
    • Aptean (Patch OEE softwareoplossing voor realtime werkvloergegevens en productieplan optimalisatie),
    • Bakker Machinebouw (automatiseren van het inpakproces aan het eind van een productie- of verpakkingslijn),
    • Chromin BV (chroom-diffusie oplossing voor hard-kras en slijtvaste oppervlakten),
    • Cobotx (Wijzo Pick&Place deltacobot die tot 100 pick&places per minuut kan uitvoeren),
    • DNA Service / Fresh IT Services (food ERP-software inclusief weegschaal, terminal, handscanner en mobiele orderpick- en bezorgapplicatie),
    • GEA Food Solutions (Vaculiq vacuum spiraalfilter voor hoogwaardige sapproductie van vruchten en groenten onder vacüum en de CrumbMaster voor het aanbrengen van fijn tot extra grof paneermeel),
    • Hygienic Design Network (examenopstelling HDN Hygienic Fitter opleiding),
    • ICS Cool Energy BV (Low Temp Chiller voor procestoepassingen met een temperatuur tot -25°C),
    • Jansen Techniek (Portio Plus voor eenvoudig en krachtig positioneren),
    • Neocooper Sealing Solutions BV (CinchSeal NVB40-HC roterende afdichting voor schroeftransporteurs die abrasieve levensmiddelen transporteren en verwerken),
    • PartsOnDemand BV (een zelfstandig opererende robot met een duidelijk zichtbaar grippertje en een aantal voorbeelden van voedselveilig ontworpen grippers),
    • Stäubli Robotics (aquarium robot welke ultrasoon snijden stimuleert van voedingswaren, pick & place van trays en het reinigen van omgevingen met water).

    Ga voor meer informatie naar www.food-tech-event.nl

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.