Ga naar hoofdinhoud

Spiessens bouwt Dry-on-water droogmachine

    Spiessens Machinebouw uit Tielt (België) heeft met ILVO een contract getekend voor de bouw van een innovatieve ‘Dry-on-water’ droogmachine voor voedingsmiddelen.

    Het contract betreft de realisatie van het Dry-on-water concept dat is ontwikkeld door een team wetenschappers dat verbonden is aan ILVO, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek. Volgens het Dry-on-water concept kunnen verse voedingsmiddelen in een continuproces in slechts enkele minuten worden gedroogd tot schilfers zonder dat de voedingswaarde verloren gaat. De producttemperatuur blijft beneden de 60 à 70 graden Celsius.
    “In vergelijking met de gangbare droogtechnieken zoals vriesdrogen of trommeldrogen kan deze nieuwe technologie de productie van veel voedingsmiddelen en andere stoffen sterk verduurzamen”, aldus Lieven Depraetere, CEO van Spiessens. “Wij zien een markt voor de ‘Dry-On-Water’ omdat de technologie zowel energiezuinig is als een milde droging tot stand brengt.”

    Food Pilot
    De droogmachine wordt ter beschikking gesteld aan Food Pilot; het ILVO applicatie- en analysecentrum van ILVO. Hier kunnen voedingsverwerkende bedrijven testen met de nieuwe semi-industriële machine uitvoeren. Het tekenen van de overeenkomst gebeurde in aanwezigheid van Geert Bourgeois, minister-president van Vlaanderen.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.