34 september 2019
nen uit de procesindustrie en de machi-
nebouw is een nieuwe basis gelegd om als
sector het hoofd te bieden aan de trends
waarmee de industrie heeft te maken. De
deelnemers van het Captains of Processing
Dinner zijn directies, die vanuit de Mache-
vo & Bulk Vereniging en het netwerk van
Easyfairs en Vakblad BULK, op persoonlij-
ke titel zijn uitgenodigd. Onder leiding van
dagvoorzitter en trainer/coach Herman
Meijer (voormalig voorman bij TNT Express
Group) zijn deze kartrekkers in discussie
gegaan met een vierkoppig opinie-panel:
Marian Wagemakers (Dalco Food), Perry
Verberne (Van Beek), Ron De Keersmaeker
(Tetra Pak) en Rick Soepenberg (Surplus
Select). Onderwerp: de ontwikkelingen
die momenteel de industrie bezig houden.
Daarbij zijn ook de ‘best practices’ bespro-
ken die als respons op de huidige technolo-
gische, maatschappelijke en economische
trends worden gegeven.
Personeelstekort
Na een welkomstwoord van Machevo-be-
stuurslid Robert-Jan Steegman (Nestinox)
namens de commissie die het evenement
heeft voorbereid, stak Herman Meijer di-
rect van wal met de bespreking van de eer-
ste trend: het toenemend personeelstekort
waarmee de sector kampt. Met de vergrij-
De première van het Captains of Proces-
sing Dinner op 20 juni 2019 in de Evene-
mentenhal Gorinchem hee uitsteken-
de kritieken ontvangen. Het exclusieve
evenement over de trends in de proces-
industrie is georganiseerd door Mache-
vo & Bulk Vereniging in samenwerking
met Easyfairs en Vakblad BULK.
Met het geslaagde initiatief voor een exclu-
sieve bijeenkomst van circa 40 voorman-
Première Captains of Processing Dinner
Afb. 2 Welkomstwoord van Machevo-bestuurslid Robert-Jan Steegman (Nestinox) namens de
evenement-commissie
Afb. 1 Captains of Processing Dinner over trends
in de procesindustrie
5 / Verenigingsnieuws Tekst: Jos Verleg
34-35-36-37_captainsofprocessing.indd 34 04-09-19 15:51